Putras nedēļa

Putras nedēļā Kuldīgas PII ”Bitīte’’- attīstības centra  bērni klausījās pasakas un stāstus par putru, degustēja pavāru gatavotās dažādās putras, kā arī  paši vārīja putras. Skolotājas visās grupās vadīja Putras stundas, kurās stāstīja par veselīgu uzturu un bērni ar skolotāju palīdzību izdomāja dažādas receptes. Pēc tam visi kopā pagatavoja pavārgrāmatu un piedalījās bērnu radošo darbu izstādē ’’Vāru, vāru putriņu”. Dalāmies arī mēs ar jaukām putras receptēm:

5.Grupas putras recepte ‘’Sātīgs lēcu biezenis’’

Skolotāja Aija Baumane

           1 gl. Turcijas lēcas

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

0,5 tējk. timiāns

Katliņā apcep sagrieztu sīpolu, kad tas apcepies, pieliek sagrieztu ķiploku, timiānu, nedaudz vēl apcep.

Pieber lēcas samaisa, un pielej 2 glāzes ūdens. Uz lēnas uguns sautē līdz lēcas gatavas. Sāls pēc garšas.

Biezeni nedaudz atdzesē un pasniedz ar pašgatavotiem rudzu maizes ķiploku grauzdiņiem un zaļumiem.

2.Grupas putru receptes

Skolotājas Ilze Razgale un Solvita Valdmane

Rīsu biezputra ar bumbieriem un  persikiem.

4 ēdamkarotes rīsu,

100 ml ūdens,

300 ml piens,

Sāls un cukurs pēc garšas,

Uzvāra ūdeni, pievieno rīsus un uzvāra uz lēnas uguns, līdz ūdens izvārījies un rīsi gandrīz gatavi. Pievieno pienu, sāli un cukuru un zem vāka vāra līdz gatavībai. Pasniedz ar sagrieztiem bumbieriem un persikiem.

Mannas valriekstu putra.

0.5 glāze manna,

4 glāzes piena,

Sāls, vaniļa un cukurs pēc garšas,

1 olas dzeltenums.

Pienu uzvāra, pievieno sāli, cukuru, iemaisa mannu un vāra 15. min., patstāvīgi maisot. Olu dzeltenumu saputo. Olu ielej putrā. Putru atdzesē. Valriekstus     sasmalcina, sajauc ar putru. Dekorē ar banāniem un vīnogām.

Auzu putra ar plūmēm.

80 g auzu pārslu,

300 ml piens,

100 ml ūdens,

6 žāvētas plūmes, sagrieztas mazos gabaliņos,

sauja svaigas mellenes,

2 ēdamkarotes maltas mandeles vai riekstu.

Pienu ar ūdeni sasilda, pievieno auzu pārslas un plūmes. Vāra uz mazas uguns, kamēr auzu pārslas gatavas. Pasniedz ar svaigām mellenēm un pārkaisa putru ar maltām mandelēm vai riekstiem.

  • ©Kuldīgas PII „Bitīte” - attīstības centrs